Søndag.Jeg sitter helt stille å følger med på alle bevegelsene dine. Jeg gjør det fordi jeg kan. Fordi du var så dum å satt deg ovenfor meg. Eller smart, det kan du få bestemme selv. Jeg tenker på hvor du skal, hvem du skal hjem til, eller ikke hjem til. Om kjæresten din venter på deg hjemme, jeg vet du har kjæreste. Jeg har sett deg kysse henne før. En gang i Juni. Det var kaldt, du var på vei inn på Rema 1000, men før du gikk inn kyssa dere. Rimelig lenge. Hun var litt utilpass. Litt kald. 

Er dere sammen fortsatt? Lager hun kaffe til deg når du står opp eller er det du som gjør det? Kanskje dere ikke bor sammen, du er egentlig ganske ung når jeg tenker meg om. Bor du fremdeles hjemme? Barndommshjemmet. De trygge rammene, mat på bordet, varmt gulv og lange søndager. 

Jeg ser ut av vinduet, du må ikke oppdage at jeg studerer deg så grundig som jeg gjør. Det gjør du ikke uansett, fordi jeg er proff. Dette har jeg gjort før. Kanskje hun ligger med noen andre akkurat nå, uten at du vet noen ting. Du trykker på stopp-knappen og hoster ned i skjerfet før du reiser deg sakte å forsvinner ut bussdøra. 

Én kommentar

faehe

07.04.2013 kl.18:15

fint å være proff på :)

Skriv en ny kommentar

hits